Melatonine 3mg 120 tabletten

Wanneer het gaat schemeren en donker wordt, gaat de productie van melatonine omhoog waardoor je slaperig wordt. Net als bij de kippen is het dan tijd om op stok te gaan. Als je slecht slaapt, wil je dit probleem zo snel mogelijk aanpakken. Voornamelijk als je slaapprobleem voortkomt uit een verstoord dag- en nachtritme (bijvoorbeeld door jetlag of werken in diensten), kan het tijdelijk innemen van melatonine een steuntje in de rug zijn. Overleg dit wel met je huisarts. Er zijn ook natuurlijke middelen die je langdurig kunt gebruiken om lekker te slapen en die geen bijwerkingen hebben en waarbij je fris bij wakker wordt. Voedingssupplement. Melatonine preparaat. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding. 

25.95

SKU 693224 Categorieën , , , Tag

Beschrijving

Het hormoon melatonine is de beheerder van onze biologische klok. Als het hormoon in je lichaam wordt aangemaakt, gaat je lichaam zich voorbereiden op de slaap. Melatonine wordt onder invloed van licht aangemaakt in de pijnappelklier. Dit kleine erwtvormige kliertje midden in de hersenen vangt via receptoren in het oog signalen op van lichtinval. Wanneer het gaat schemeren en donker wordt, gaat de productie van melatonine omhoog waardoor je slaperig wordt. Net als bij de kippen is het dan tijd om op stok te gaan. Melatonine vervult daarnaast nog andere functies in ons lichaam die verband houden met het immuunsysteem en de geslachtshormonen. Melatonine is een hormoon, die onze biologische klok aanstuurt. Dit gebeurt ook als we deze stof van buitenaf innemen. Maar over de veiligheid van inname van melatonine op lange termijn is nog erg weinig bekend. Gebruik over een periode langer dan 3 maanden wordt dan ook afgeraden. Wees je dus bewust van wat je inneemt en vraag begeleiding van een arts. Zo weet je zeker dat jouw klok gelijk zal lopen.

Gebruiksinstructies: 
Neem 1 tablet per dag een uur voor bedtijd. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Raadpleeg een deskundige bij zwangerschap en kinderen.

Allergie informatie:
Vrij van: gluten, lactose, soja eiwit, gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Bewaaradvies:
Koel, droog, donker, afgesloten en buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Ingrediënten:
Bindmiddel (isomalt), Vulmiddel (MCC), katoenzaadolie (GMO-vrij), anti-klontermiddel (vegetarische Magnesiumstearaat. Silicum Dioxode), melatonine. 

bevat per minimale dagdosering van 1 tablet;

melatonine 3 mg